حجت الاسلام والمسلمین رحیم محمدی در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری «حوزه»، با اشاره به نقش روحانیت در پیروزی انقلاب اسلامی عامل اصلی در به ثمر رسیدن انقلاب را رهبری مرجعیت دینی دانست و بر تبعیت از این جایگاه رفیع تاکید کرد .
حجت الاسلام محمدی در این گفت و گو با ذکر رهبری به عنوان عامل اصلی پیروزی انقلاب گفت: رهبری به شکل عامش روحانیت بوده و به شکل خاصش یک فرد برجسته از روحانیت تشیع که مرجعیت دینی مردم را هم به عهده داشت و قاعدتا هم بر مردم و هم بر روحانیتی که حامی او بودند سیطره معنوی تمام عیاری را داشت و این ویژگی در طول تاریخ برای بزرگان از روحانیت همیشه بوده است.
محقق حوزه و دانشگاه افزود: در جریان سلطه انگلیس بر ایران و برخی کشورهای اسلامی نقش بی بدیل مرجعیت دینی توانست نقش دشمنان دین را نقش بر آب کند لذا وقتی میرزای شیرازی آن فتوای تاریخی را صادر کرد نقل شده از برخی شاگردان وی که ایشان در حالی که گریه می کرد گفت که امروز استعمار به نقش مرجعیت و رهبری شیعه پی برد و از این به بعد دنبال کمرنگ کردن یا از بین بردن این نقش خواهد بود.
وی ادامه داد: همین نقش را از حضرت امام خمینی(ره) در قبل از پیروزی انقلاب و بعد از آن می دیدیم. نسبت به مقام معظم رهبری به دلیل اینکه همان نقش امام گونه را که مرحوم امام داشت ایشان هم دارند بلکه بسیار مظلومانه تر و بسیار دشوارتر و ایشان هم با رهبری هایشان نقش دشمنان را نقش بر آب می کنند.
وی تصریح کرد: الان تنها کسی که مستکبرین از او واهمه دارند مقام معظم رهبری است که همچون سدی از آرمانهای نظام و انقلاب دفاع می کند، به همین دلیل هم امام خمینی(ره) فرمود: پشتیبان ولایت فقیه باشید تا به مملکت شما آسیبی نرسد، امروز هم مصداق کامل و جامع ولی فقیه حضرت آیت الله العظمی امام خامنه ای است که دعا می کنیم خداوند به ایشان طول عمر عطا کند.
حجت الاسلام محمدی با ذکر رهبری عام به عنوان یکی دیگر از عوامل موثر اظهار داشت: روحانیتی که تابع ولی فقیه بودند و به ایشان به عنوان یک مراد نگاه می کردند و دستورات او را مثل دستور خداوند و پیامبر خدا و ائمه معصومین(علیهم السلام) می دانستند و در خط و صراط مستقیم رهبری بودند اینها توانستد نقش آفرینی هایی را در پیروزی انقلاب اسلامی داشته باشند و بعد از آن در بقای آن و حل بحران ها و مشکلات نقش آفرینی کنند. روحانیت برای این فعالیت ها بسترهای مختلفی داشت؛ یکی بسیج مردمی از طریق مساجد و اطلاع رسانی و آگاهی دادن به مردم در مساجد بود؛ لذا حضرت امام(ره) فرمودند مساجد سنگر هستند و سنگر ها را حفظ کنید.مراسمات عزاداری هم یکی از موقعیت هایی بود که روحانیت از آن بهره برد. که امام خمینی(ره) هم فرمودند هرچه ما داریم از محرم و صفر است. ایجاد اتحاد و همبستگی یکی دیگر از این روشها بود که امام(ره) می فرمود رمز پیروزی مردم اتحاد کلمه است.بنابراین روحانیت توانست مدیریت بحران های بعد از انقلاب را با اطاعت از ولی فقیه زمان مدیریت کند.
وی با اشاره به وظایف فعلی روحانیت و مبلغان افزود: وقتی بسترها فرق بکند نقش ها هم مطابق همان زمان و مکان خاص باید باشد. روحانیت امروز باید مشکلاتی را که مردم دارند به سمع و نظر مسئولین مربوطه برساند تا مردم احساس کنند هنوز هم کسانی که دلسوز آنها هستند وجود دارند. مبلغان نیز برای تبلیغ دین باید به دنبال مردم بروند نه اینکه انتظار داشته باشند مردم به دنبال آنها بیایند. همانطور که پیامبر گرامی اسلام ،"طبیب دوار بطبه " بودند. همچنین نباید به سخنرانی بسنده کرد بلکه باید بواسطه نشست و برخاست با مردم با آنها ارتباط برقرار کرد تا فعالیت های تبلیغی موثرتر واقع شود.
انتهای پیام 313/17